Ko će proslaviti uz kapljicu Ballantine’s-a?

Zvezde ovogodišnjeg Ballantine's-a / www.skysports.com

Treća nedelja azijske turneje European Tour-a nam donosi peto po redu izdanje turnira Ballantine’s Championship. Drugi put zaredom na terenu udaljenom nekoliko milja od glavnog grada, Seula.

U pitanju  je teren Blackstone Golf Club-a, koji je otvoren pre tri godine. Karakterišu ga klasični “tree line” široki ferveji uz dosta vodenih hazarda.

Prošlogodišnji šampion jeste Li Vestvud, koji je sa rezultatom -12, pobedio za udarac ispred iskusnog Španca , Migela Anhela Himeneza. Iako je Vestvud, kome je ova titula bila jedina pobeda prošle godine na European Tour-u, otkazao učešće ove godine, u Ičonu kraj Seula, publika će moći da uživa u igri nekolicine najboljih svetskih golfera.

Prvi među njima je prošlogodišnji vicešampion Himenez. Tu su popularni Englez Ian Polter i doskorašnji “srpski zet”, Australijanac Adam Skot, ali i osvajač Open-a, Daren Klark.

Videćemo hoće li neko od njih ili neki slabije rangirani golfer doći do trona i proslaviti uz kapljicu Ballantine’s-a. Možda trofej podigne i neki od domaćih golfera, s obzirom na činjenicu da Južna Koreja sve više ulaže u razvoj golfa i produkciju vrhunskih igrača.

 Naredna četiri dana, u ranim jutarnjim časovima, Ballantine’s Championship uživo na Golf klubu.

TEE TIME-ovi

Ostavi komentar